Wat we doen

Art Blanc is een belangrijke speler in de horeca-, evenementen- en amusementssector in België.

De Art Blanc-groep benadrukt vooral haar brede waaier aan unieke locaties.

De evenementafdeling biedt haar locaties te huur aan, maar u kunt ook persoonlijke ondersteuning krijgen bij het creëren van uw evenement. Met deze service op maat kunt u uw budget optimaal benutten en het aantal betrokken leveranciers beperkt houden. Flexibiliteit en gepersonaliseerde follow-up zijn onze belangrijkste troeven.

Ontdek onze uniekelocaties voor unieke evenementen...

De filosofie van de groep

Ben je een organisator van evenementen en vooral op zoek naar flexibiliteit? We streven naar oplossingen die aansluiten bij uw wensen.

Omdat we weten dat dit een cruciaal element is voor een succesvol evenement, staat ons team tot uw beschikking en is het zeer beschikbaar.

Met een gedegen ervaring in evenementen, kunt u rekenen op de creativiteit van ons teams om van uw evenement een uitzonderlijk moment te maken.

Ons Team

Aarzel niet om contact op te nemen met een van de leden van ons team voor een prijsaanvraag of informatie over onze receptiegebieden.

Jérôme Blanchart

Jérôme Blanchart

CEO
Jonathan Blanchart

Jonathan Blanchart

CEO
Françoise Blanchart

Françoise Blanchart

Head of Treasury
Laura Van Haalen

Laura Van Haalen

Managing Director
Sophie Colignon

Sophie Colignon

Communication Director
Drilon Tafili

Drilon Tafili

Chief Financial Officer
Vlada S. Gaza

Vlada S. Gaza

HR Director
Justine Lenelle

Justine Lenelle

Community Manager
Barbara De Plaen

Barbara De Plaen

Event Project Manager
Sandrine Daxhelet

Sandrine Daxhelet

Accountant
Carine Moor

Carine Moor

Accountant

Evolutie

Horeca

De Art Blanc-groep is ontstaan uit het succes van een restaurant dat nu onmisbaar is in Waterloo, l'Amusoir. Al snel voegden verschillende restaurants, clubs en bars zich bij het gezin met evenveel succes.

Evenementen

Met de recente overname van Spirito, de Maison basse en QUAY 01 heeft de groep een evenementenafdeling ontwikkeld om de werking van deze kamers als ontvangstlocaties te beheren.

De Groep

Na recente overnames was een merknaam al snel noodzakelijk om zichtbaarheid te geven aan alle vestigingen van de groep. De naam Art Blanc belichaamt de kunst van detail en esthetiek.

Kwaliteitslabel

Art Blanc is ook een label van uitmuntendheid. De vestigingen van de groep delen een gemeenschappelijke toewijding aan de kunst van gastvrijheid en kwaliteitsdiensten.
 • 1975
  L'Amusoir
  Het begint allemaal met de opening van het Amusoir op nr. 121 in de Chaussée de Bruxelles. In die tijd is het een bar. Klanten vragen snel of het mogelijk is om te eten. De bar verandert in een restaurant en de geraspte spaghetti wordt snel het vlaggenschipproduct. Een paar jaar later werd l'Amusoir het eerste restaurant in Waterloo met ongeveer 50 zitplaatsen.
 • 1981
  Les demoiselles des mers
  Na zes jaar van toenemend succes besloten de eigenaren van l'Amusoir om een tweede restaurant, "Les demoiselles des mers", in het aangrenzende gebouw te openen. Dit restaurant krijgt later de naam "A côté de".
 • 1984
  L'Aquarius en het verhaal van Mexican Grill
  Verwerving van Aquarius, omgedoopt tot de "Trust", vervolgens de "Sinatra". Het wordt de eerste bar van de groep, die hetzelfde jaar de Mexican Grill Waterloo koopt, vervolgens die van Ukkel in 1987 en die van Overijse in 1990. Drie andere Mexican Grill zullen ook in Nederland worden geopend.
 • 1993
  La Pomme en twee nieuwe hotels
  Opening van het bekende restaurant Waterlootois, La Pomme. Kort daarna lanceerde de groep het hotelbedrijf met de aankoop van Socatel in 1996 en twee jaar na de Holiday Inn.
 • 1997
  Henri Ier
  Opening van het restaurant "Henri Ier" in Ukkel, een restaurant dat gespecialiseerd is in vleesfondue.
 • 1999
  De Piraat and het Clarenhof Hotel
  Opening van het Clarenhof Hotel in het clarissenklooster en zijn restaurant "De Piraat" in Nieuwpoort. Het decor was geweldig op het thema van een piratenschip.
 • 2000
  Le Petit Versailles
  Opening van "Le Petit Versailles" in Gosselies, een kasteel in klassieke stijl dat zich toelegt op de organisatie van evenementen en bruiloften.
 • 2001
  Le Saint Loup
  Opening van het restaurant "Le Saint Loup" in Namen. Een fondue-restaurant in een absoluut unieke setting sinds het een voormalig veilinghuis is.
 • 2002
  Le Petit Gabriel
  Opening van het restaurant "le Petit Gabriel", een restaurant in het hart van Nijvel.
 • 2003
  La Maison du Seigneur
  Overname van "La Maison du Seigneur" in Waterloo, de eerste nachtclub van de groep. Een uitzonderlijke plek door zijn ligging aan de rand van de ring die vele sociale avonden heeft georganiseerd, vooral voor het "Elle Magazine". Het etablissement zal een paar jaar later worden verkocht en zal de "Knokke Out" worden.
 • 2005
  Le Bruxelles
  Opening van het restaurant "Le Bruxelles" in Waterloo. Een restaurant met Belgische specialiteiten, waaronder onbeperkte mosselen.
 • 2005
  De Stamp Bar
  Opening van de Stamp Bar in Waterloo. Een bar die veel jonge mensen aantrekt in een oude boerderij in het hart van een natuurpark in Waterloo.
 • 2007
  De Red Line
  Opening van de "Red Line". Deze plaats zal meerdere jaren het "voor" van de Winterspelen houden.
 • 2009
  De Spirito
  De groep verwerft de Spirito, een emblematische club van de hoofdstad.
 • 2009
  The Mex
  De Mexican Grill is omgetoverd tot The Mex. De Mex zal dan worden verkocht aan de Colruyt-groep.
 • 2012
  De Bar de l'Amusoir
  Het Amusoir en de "A côté de" breiden uit met de opening van de Bar de l'Amusoir.
 • 2015
  Hotel "20 Degrés Sud"
  Overname van het hotel "20 Degrés Sud" in Mauritius. Een Relais & Châteaux hotel gelegen in het noorden van het eiland in Grand Baie.
 • 2016
  Maison Basse, Victoria Bar & Quay 01
  De groep kocht de Tweede Kamer in Lasne, een boerderij genesteld in weelderig groen, ideaal voor bruiloften of recepties. Dat jaar opent de Victoria Bar ook op het Gulden Vlies. De groep heeft het voormalige K-nal overgenomen en heeft het omgedoopt tot Quay 01, een zeer ruim gebouw dat ideaal gelegen is langs het kanaal en op een steenworp afstand van Tour & Taxis.
 • 2016
  Le Chalet de l'Amusoir
  De "A côté de" is volledig gerenoveerd en omgedoopt tot "Le Chalet de l'Amusoir". Het concept verandert ook met een menu met vlees- en kaasfondue.
 • 2018
  La Cocotte Belge et les Brasseries Georges
  De groep neemt "Le Bruxelles" over en transformeert het concept volledig om het "The Cocotte" te noemen. In hetzelfde jaar nam hij ook het beheer over van de beroemde 'Brasseries Georges' in Ukkel.
 • 2019
  Coming soon...
  De Art Blanc-groep zal in de loop van 2019 twee nieuwe etablissementen huisvesten: het restaurant "Les deux mondes" in Pecq en de beroemde club "Mirano" in Brussel, die eens een mythische bioscoop was.